HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 17.02.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1279 hl.)
 
Nie (958 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2237
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Fitness * Špaldový jablčník
Vydané dňa 18. 08. 2014 (1230 prečítané)
Špaldový jablčník CESTO: 500g špaldovej celozrnnej polohrubej múky, 100g hladkej múky, 100g medu, 150g masla, 4 žĺtka, prášok do pečiva bezfosfátový s vínnym kameňom, 200ml mlieka PLNKA: 1,5kg jabĺk, 4 bielka, 4PL medu, 1KL škorice, 100g mletých orechov

Postup prípravy receptu:

Múky a prášok do pečiva zmiešame, pridáme mäkké maslo, med, žĺtky a vareškou vmiešame do múky

 

prilejeme mlieko a ďalej miešame vareškou a potom rukou vypracujeme vláčne cesto

 

vytvarujeme do bochníčka, prikryjeme a dáme do chladničky. Jabĺčka očistíme a postrúhame, pridáme hrsť mletých orechov, 2PL medu, škoricu a odložíme

 

Z papiera na pečenie si vystrihneme dva obdĺžniky veľkosti plecha . Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme na polovicu, jednu položíme na vystrihnutý papier a cez mikroténové vrecko rozvaľkáme na veľkosť papiera, tak isto aj druhú polovicu

 

Jeden plát preložíme na plech aj s papierom na pečenie

 

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 2PL medu a došľaháme

 

Sneh zapracujeme do ochutených jabĺk, cesto posypeme mletými orechmi a rozotrieme jablkovú plnku

 

Prikryjeme druhým plátom cesta tak, že ho otočíme papierom na hor a stiahneme papier, cesto popicháme vidličkou a dáme piecť pri teplote 180°C 35-45 minút, dávame pozor, aby bol koláč dobre prepečený aj od spodu, preto ak bude vrchná čast upečená, prikryjeme koláč alobalom a dopečieme iba pri spodnom ohreve, záleží na šťavnatosti jabĺk.

 

 

 

 



Popis receptu: Zdravý celozrnný šťavnatý dezert.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1