HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 17.02.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1279 hl.)
 
Nie (958 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2237
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Slané chuťovky * Domáca vegeta
Vydané dňa 11. 11. 2014 (992 prečítané)
Domáca vegeta mrkva, petržlen, zeler, zelerová vňať, ligurčeková vňať, petržlenová vňať, soľ, cesnak, huby

Postup prípravy receptu:

mrkvu, petržlen a zeler postrúhame na hrubšom strúhadle na malé rezančeky, uložíme na plech alebo sito a necháme voľne sušiť, najlepšie v prievane alebo vonku na slnku, počas dňa premiešame, na noc odložíme do suchej miestnosti.  Na ďalší deň znova vyložíme na slnko alebo do prievanu, úplne najlepšie sa suší nad klasickým sporákom na drevo, ale to som ani ja nedokázala :-)

 

na tretí, štvrtý deň máme z dvoch plechov jeden a tak zeleninu pomiešame (mrkvu so zelerom aj petržlenom) farba vybledla a naďalej sušíme

 

popri zelenine sušíme aj zelerovú, pertžlenovú a ligurčekovú vňať, ak chceme mať vegetu ochutenú, tak sušme aj na plátky nakrájanú cesnak a huby predpokladám, že už máme nasušené zo sezóny

 

ak je zelenina dobre usušená, tak, že sa láme, (ak nie dáme do rúry vyhriatej na 50°C a pri mierne otvorených dvierkach sušíme cca 10-15 minút, rúru vypneme a dosúšame do úplného vychladnutia rúry) , premiešame s vňaťou, ak budeme ochucovať tak si pripravíme aj sušený cesnak, huby

 

Do mlynčeka na kávu dáme najprv zeleninu s vňaťou a jednu KL soli a pomelieme na prášok, pridáme ďalšiu vrstvu sušenej zeleniny a znova pomelieme, až kým nieje plný mlynček jemnej vegety. Vysypeme do misky a pokračujeme v mletí a môžeme pridať sušený cesnak a nezabudneme na soľ. Vysypeme do ďalšej misky

 

Poslednú časť ochutíme hubami a tiež soľou. Hotovú vegetu odložíme do pohárov a uzavrieme. Používame do polievky, omáčky, mäsa, všade tam, kde chceme dosiahnuť chuť zeleniny.

 

 

NOVEMBROVÁ SÚŤAŽ

- vyber si svoju výhru
- na mail rennatte@dobrotyodrenaty.sk napíš názov výrobku Dr.Oetker,
ktorý najviac používaš vo svojej kuchyni a číslo výhry

1. balík produktov na pečenie od Dr.Oetker
2. vianočné pečivo od Rennatte
3. knihu plnú čokoládových špecialít

Súťaž trvá do 30.11.2014, žrebovanie a vyhodnotenie do troch dní od ukončenia súťaže.

 



Popis receptu: Príprava je časovo náročná, ale výsledok stojí za to čakanie, zužitkujeme prebytok zeleniny hneď po zbere, alebo pri triedení uskladnenej zeleniny. Vňate a huby si sušíme v sezóne. Vegeta, alebo zeleninové ochucovadlo nemá žltú farbu ako z obchodu, lebo nieje pridané žiadne farbivo, éčko ani chémia, ale pri použití pri varení sa prírodná farba prejaví. Postupne pridám fotky jedál, kde bola použitá.

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1