HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 17.02.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1279 hl.)
 
Nie (958 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2237
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Zaváraniny * Jahodový džem
Vydané dňa 15. 06. 2015 (989 prečítané)
Jahodový džem 3kg jahôd, 1,5kg kryštálového cukru

Postup prípravy receptu:

Jahody očistíme od zelenej stopky, umyjeme. Pripravíme si misu do ktorej budeme vrstviť jahody a presladzovať cukrom. Jednu tretinu jahôd popučíme tlačidlom na zemiaky, stačí pár krát potlačiť, vložíme do misy a nasypeme 400g cukru, na to dáme ďalšiu vrstvu jahôd a zasypeme 500g cukru a na to poslednú vrstvu jahôd a posledných 600g cukru. Takto presladené jahody vložíme do ďalšieho dňa do chladničky. Bude prebiehať proces uvoľňovania prirodzeného pektínu z ovocia, ktorý nám pomôže pri hustnutí džemu. Mnoho gazdiniek tento proces vynechá a pridáva do džemu pektín vo forme želírovacieho cukru, čiže chémie. Ak chceme mať svoj domáci džem čiste prírodný, počkáme si na prírodný pektín.

 

Na ďalší deň si nájdeme jahody ponorené vo vlastnej šťave a krásnou vôňou.

 

Misu s jahodami vyberieme s chladničky a ideme variť džem. Variť budeme po vrstvách, nie naraz, aby sa nám rýchlejšie odparila voda. Ak chceme džem hladký, bez kúskov ovocia, tak si odoberieme 3 väčšie naberačky jahôd, dáme do mixéra a mixujeme na hladkú kašu.

 

 vylejeme do širšieho kastróla a dáme variť,

 

 po pár minútach nám začne zmes vrieť a začneme si merať 15 minút, stále miešame

 

zmes začína peniť, ale po chvíli sa stálym miešaním pena rozplynie a džem začína tmavnúť

 

po 15 minútach je džem hustý a tmavý

 

hotový džem prelejeme do druhého hrnca a pokračujeme s ďalšou dávkou, ktorá bude rovnaká ako prvá, takto pokračujeme až minieme všetky jahody a všetok džem postupne prilievame do hrnca. Potom hotový džem v hrnci znova zohrejeme na bod varu a odstavíme.

 

pomocou širokého lievika nalejeme do čistých sklenených pohárov, zaviečkujeme a otočíme hore dnom, prikryjeme dekou na 15 minú. Po 15 minútach ja džem zasterilizovaný, otočíme a necháme vychladnúť. odložíme na tmavé a chladné miesto.

 



Popis receptu: Domáci prírodný džem bez pridania želírovacích prípravkov.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1