HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 21.08.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1458 hl.)
 
Nie (1032 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2490
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Zaváraniny * Domáci kečup
Vydané dňa 24. 08. 2015 (1104 prečítané)
Domáci kečup 8kg rajčin, 2kg papriky, 1kg červenej cibule, 1ks červenej repy, 400g kryštálového cukru, 50g soli, 5ks celého korenia, 10ks nového korenia, 5ks bobkového listu, 3PL octu

Postup prípravy receptu:

Základom dobrého kečupu sú domáce zrelé rajčiny

 

Rajčiny nakrájame na štvrtiny, papriku na hrubšie pásiky, repu na kolieska a cibuľu na mesiačiky. Zeleninu budeme vrstviť v troch vrstvách a presýpať cukrom. Polovicu nakrájaných rajčín vložíme do väčšej nádoby, ktorá sa nám zmestí do chladničky, na rajčiny nasypeme 1/3 cukru,

 

pridáme všetku papriku, repu a cibuľu a posypeme druhou tretinou cukru, do sáčika na sypaný čaj, alebo bavlnenej hadričky zabalíme a zaviažeme všetky koreniny a pridáme k zelenine,

 

pridáme poslednú vrstvu rajčín, posypeme poslednou tretinou cukru a vložíme do chladničky do ďalšieho dňa. Cukor sa bude postupne rozpúšťať a uvoľňovať šťavu zo zeleniny a chuť korenín, ktoré sa počas noci prepoja.

 

Ďalší deň všetku zeleninu preložíme do širokého kastróla aj so šťavou, vrecúško s koreninami vyberieme, osolíme, premiešame a dáme variť

 

Keď sú rajčiny rozvarené,  paprika a cibuľa mäkké na skus zmes odstavíme a necháme ochladnúť

 

Zmes po častiach mixujeme a pasírujeme do hlbšieho hrnca

 

Kečupovú šťavu ochutíme octom a premiešame, prípadne dochutíme podľa potreby, ak chceme mať aj pikantný kečup, do polovice pridáme feferónku.

 

Do širokého kastróla nalejeme cca 3cm vrstvu kečupovej šťavy a necháme povrieť tak, až hádže bubliny a hustne ako lekvár, trvá to cca 10-15 minút od bodu varu. Hotový hustý kečup prelejeme do hrnca a pokračujeme kým neminieme všetku šťavu.

 

Hotový kečup nalejeme do fliaš a sterilizijeme pri teplote 100°C 3 minúty

 

 

 



Popis receptu: Domáci extra hustý kečup.

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1