HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 23.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Dezerty * Jahodové kocky
Vydané dňa 16. 05. 2016 (818 prečítané)
Jahodové kocky CESTO: 250g jahôd + jahody na ozdobu, 250g masla, 5vajec, 200g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 2PL kypriaceho prášku do pečiva, 2PL jahodového pudingového prášku, 1PL citrónovej šťavy KRÉM: 250g mäkkého krémového tvarohu alebo mascarpone, 350g kyslej smotany, 2PL vanilkového práškového cukru

Postup prípravy receptu:

Jahody rozmixujeme na kašu a pridáme citrónovú šťavu. 3PL odložíme do sáčika na krémy s tenkým otvorom, budeme potrebovať na zdobenie

 

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme aj žĺtka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

 

Do masla so žĺtkami striedavo po častiach vmiešavame suroviny v tomto poradí jahodová kaša, múková zmes, sneh z bielkov.

 

Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180°C 25 minút.

 

Z tvarohu, smotany a cukru vymiešame krém a rozotrieme na vychladnutý koláč, plechom mierne pobúchame, aby sa krém rovnomerne uhladil.

 

Na krém pomocou sáčika s malým otvorom vytvoríme čiary z odloženej jahodovej kaše.

 

Špajdlou prejdeme priečne po čiarach a vytvoríme mozaiku, poukladáme odložené jahody prekrojené na polovicu.

 

 Pridáme lístky mäty dáme na hodinu do chladničky a nakrájame na kocky.

 



Popis receptu: Začína sezóna jahôd a toto je prvý jahodový dezert s čerstvých slovenských jahôd.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1