Šľahačkové rezy s vaječným likérom
Vydané dňa 08. 02. 2017 (851 prečítané)
|
CESTO:Piškótové variácie Dr.Oetker, KRÉM: 1 pudingový prášok podľa chuti, 300ml mlieka, 3PL kryštáľového cukru, 150g masla, ŠĽAHAČKA: 600ml šľahačkovej smotany, stužovač šľahačky, 2PL vaječného likéru, OSTATNÉ: červený džem/lekvár, práškové kakao
|
Postup prípravy receptu:

Piškótové cesto pripravíme podľa návodu na obale.

Rozdelíme na dve rovnaké polovice a rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C 10-15 minút

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, do vychladnutého pudingu pridáme zmäknuté maslo.

Ručným šľahačom vyšľaháme na krém.

Upečený plát cesta potrieme lekvárom a necháme vsiaknuť a natrieme krém.

Na krém položíme druhý plát cesta, potrieme lekvárom, vyšľaháme šľahačky so stužovačom, prilejeme vaječný likér a zašľaháme, likérová šľahačku natrieme na pripravený plát cesta, posypeme práškovým kakaom a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na rezy.


Popis receptu:
Nové recepty väčšinou vznikajú zámenou surovín pri pôvodnom recepte, alebo v situáciách "čo dom dal", ale aj náhodou, keď zostanú suroviny z predchádzajúceho receptu a to je aj môj prípad. Pri tvorení likérových špicov mi zostal krém aj likér, tak som dumala čo s tým,,,,pri tom dumaní mi padlo očko na zásielku od Dr.Oetkera, ktorú som vyhrala v NČ pre ženy. Balík bohatý na pudingy, čokolády, topingy, zdobičky a zmesi na koláče. Jednou z nich bola aj zmes na piškótové variácie a nápad bol na svete,,,,piškótový základ, krém zo špicov, domáci bio eko šípkový lekvár a šľahačka, do ktorej zapracujem zvyšný likér.