Tiramisu srnčí chrbát

Autor: Rennatte <rennatte(at)dobrotyodrenaty.sk>, Kategória: Dezerty, Vydané dňa: 08. 01. 2014 (346x prečítané)

Tiramisu srnčí chrbát Tiramisu v preklade znamená "zdvihne náladu".

Postup prípravy receptu:

Uvaríme si zalievanú kávu alebo presso, pridáme um a necháme vychladnúť. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, dáme variť vodu do hrnca, vyberieme mascarpone z chladničky, aby malo izbovú, resp. kuchynskú teplotu. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, metličkou alebo šľahačom,

 

potom preložíme nad paru a došľaháme metličkou až kým je pena teplá, skúšam jednoducho prstom

 

odstavíme a za stáleho miešania necháme ochladnúť, postupne primiešavame mascarpone, ale už nešľaháme, len vmiešavame

 

vznikne nám krásna nadýchaná krémová hmota

 

na spodok formy s fóliou poukladáme piškóty, nenamáčame ich do kávy, ale kávou namáčame piškóty pomocou lyžičky, zalejeme krémom, potom poukladáme piškóty po bokoch formy, tiež polejeme kávou a zalejeme krémom a nakoniec dáme piškóty do stredu, polejeme kávou a zalejeme krémom, posypeme kakaom cez jemné sitko, dáme chladiť min. na dve hodiny

 

po stuhnutí položíme na podlhovastú tácku a vyklopíme tiramisu, odstránime fóliu, posypeme kakaom cez jemné sitko

 

 

 



Suroviny: KRÉM: 5ks žĺtky, 2PL cukor krupicový, 500g mascarpone PLNKA: 1 balík piškóty dlhé, 100ml káva uvarená, 2KL um (rum) POSYP: kakao

https://www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2014010009&nazov=tiramisu-srnci-chrbat

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole