Koniec fašiangov, začína pôstne obdobie.
Vydané dňa 03. 03. 2014 (100 prečítané)
Popolcovou stredou (5.3.) začína 40-dňové pôstne obdobie. 40 dní pred Veľkou nocou sa stravujeme striedmo a bez mäsa, zameriame sa na strukoviny, obilniny, ryby, zeleninu, hlavne kapustu, husté polievky, múčne jedlá a prívarky.
Ak máte svoj osvedčený recept a radi by ste sa podelili aj s ostatnými, pošlite mi recept a ja ho uverejním, aby sme si spoločne spestrili naše jedálničky. Poteším sa hlavne starým dedinským jednoduchým receptom, ale aj moderným prispôsobených dnešnej dobe. Pridám aj tie svoje a dúfam, že ich bude aspoň 40. Na Zelený štvrtok odmením jeden recept knihou Veľká domáca cukrárka. Recepty budú v kategórii Bezmäsité jedlá.